Συνταγή για red velvet cake

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

46

Αν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μείνετε σπίτι με τον αγαπημένο σου επιβάλλεται να φτιάξεις ένα τέλειο red velvet cake.

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 140 βαθμούς
  • Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάς καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
  • Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύεις καλά
  • Τα προσθέτεις στο μίξερ
  • Στο ίδιο μπολ βάζεις το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύεις καλά
  • Τα προσθέτεις επίσης στο μίξερ και τα χτυπάς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Στρώνεις χαρτί σε μία φόρμα, ιδανικά σε σχήμα καρδιάς και τη βουτυρώνεις
  • Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις το κέικ για 45 περίπου
  • Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.

Επικάλυψη τυριού

  • Ρίχνεις το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάς καλά
  • Προσθέτεις το τυρί κρέμα και συνεχίζεις το χτύπημα 4 λεπτά ακόμη
  • Μόλις αφρατέψει το μείγμα το αδειάζεις σε ένα μπολ και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι να σφήξει
  • Το απλώνεις πάνω από το κέικ και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!