Αν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μείνετε σπίτι με τον αγαπημένο σου επιβάλλεται να φτιάξεις ένα τέλειο red velvet cake.
Συστατικά
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αβγά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. κακάο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για την επικάλυψη
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. τυρί κρέμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 140 βαθμούς
- Ρίχνεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάς καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα
- Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το αλεύρι, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι και τα ανακατεύεις καλά
- Τα προσθέτεις στο μίξερ
- Στο ίδιο μπολ βάζεις το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύεις καλά
- Τα προσθέτεις επίσης στο μίξερ και τα χτυπάς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Στρώνεις χαρτί σε μία φόρμα, ιδανικά σε σχήμα καρδιάς και τη βουτυρώνεις
- Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα και ψήνεις το κέικ για 45 περίπου
- Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
Επικάλυψη τυριού
- Ρίχνεις το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάς καλά
- Προσθέτεις το τυρί κρέμα και συνεχίζεις το χτύπημα 4 λεπτά ακόμη
- Μόλις αφρατέψει το μείγμα το αδειάζεις σε ένα μπολ και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι να σφήξει
- Το απλώνεις πάνω από το κέικ και σερβίρεις.