Αυτή η παραλληλόγραμμη πίτσα θα σε ταξιδέψει στα σχολικά σου χρόνια και λόγω σχήματος αλλά και των λίγων υλικών που διαθέτει. Συνήθως τέτοιες πίτσες σέρβιραν στο κυλικείο και ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις κι εσύ αυτό το εύκολο, comfort φαγητό που θα απολαύσουν οι αγαπημένοι σου. Θα την φτιάξεις σε λιγότερο από 30 λεπτά και τα υλικά της συνταγής προσαρμόζονται ανάλογα με τις γευστικές σου προτιμήσεις.
Επιπλέον ακόμη και να περισσέψει θα φαγωθεί ευχάριστα και την άλλη μέρα, αν μείνει περίσσευμα βέβαια. Αντί για ένα οποιοδήποτε τυρί, η ξερή μοτσαρέλα είναι ιδανική γι’ αυτήν την πίτσα και εναλλακτικά της σάλτσας με κιμά, πρόσθεσε μοσχαρίσιο λουκάνικο καθώς θα δώσει μια πιο πικάντικη γεύση αφενός, αφετέρου δεν χρειάζεται να βάλεις πολλές κατσαρόλες.
Συστατικά
1 κιλό ζύμη πίτσας
1 κιλό αλεσμένο λουκάνικο (άλλες επικαλύψεις όπως μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά, πεπερόνι, ζαμπόν και πιπεριά)
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας (ή σάλτσα πίτσας)
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
1/2 κρεμμύδι
Οδηγίες
Βάλε τη ζύμη πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπιτική ζύμη πίτσας ή ζύμη που θα αγοράσεις από σούπερ-μάρκετ για αυτή τη συνταγή. Στη συνέχεια για να μαγειρέψεις το λουκάνικο, ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα λουκάνικα, σπάζοντας τα σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα. Μαγείρεψε το για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να μην μείνει ροζ.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 230° C κι ετοίμασε ένα ταψί στο οποίο θα στρώσεις λαδόκολλα και θα τοποθετήσεις τη ζύμη. Τέντωσε την και στη συνέχεια τρύπησε την με ένα πιρούνι για να της ανοίξεις τρύπες στην επιφάνεια. Άλειψε την με λάδι και άπλωσε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό περίγραμμα από όλες τις πλευρές. Πρόσθεσε το τυρί μοτσαρέλα, μοιράζοντάς το ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ψημένο και αλεσμένο λουκάνικο πάνω από το τυρί και άπλωσε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η κρούστα. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και τη μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Κόβουμε σε ορθογώνιες φέτες και σερβίρουμε αμέσως.