Φριτάτα είναι η ομελέτα στη γαλλική έκδοση. Με μπρόκολο και φέτα είναι απλά απολαυστική και τέλεια για πρωινό ή brunch,
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλ. μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
- 7 μεγάλα αβγά
- 1 φλ. φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά
- Ρίχνεις το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύεις και το τηγανίζεις για 10 περίπου λεπτά
- Αλατοπιπερώνεις και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Σε ένα μπολ, σπας τα αβγά και τα ανακατεύεις
- Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και μεταφέρεις το μείγμα στο τηγάνι
- Θρυμματίζεις τη φέτα με τα χέρια και τα ρίχνεις στο τηγάνι
- Τα αφήνεις να ψηθούν για 5 λεπτά
- Μεταφέρεις το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C
- Αφαιρείς από το φούρνο, μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις τη φριτάτα σου ζεστή.
Κεντρική photo: iStock