Το παγωτό φράουλα granola προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους υφής και αφράτου, φτιαγμένο με ίσα μέρη γάλα και ελληνικό γιαούρτι. Είναι γεμάτο με ζουμερές φράουλες και μαστιχωτά κομμάτια granola, προσθέτοντας υφή και γεύση.
Αυτό το παγωτό είναι μια φανταστική επιλογή για επιδόρπιο του Αγίου Βαλεντίνου, συνδυάζοντας την υγιεινή διατροφή με την απόλαυση. Είναι μια τέλεια ισορροπία της γλυκιάς φράουλας και της χορταστική και τραγανή granola.
Αυτό το παγωτό τριαντάφυλλου φτιάχνεται με μισό γάλα και μισό ελληνικό γιαούρτι για την τέλεια ισορροπία κρέμας και όψης. Είναι γεμάτο με φράουλες, γκρανόλα και εμποτισμένο με μια διακριτική γεύση τριαντάφυλλου καθιστώντας το ένα υπέροχο επιδόρπιο.
Απόλαυσε αυτό το μοναδικό παγωτό ως έναν απολαυστικό τρόπο για να γιορτάσεις με το άλλο σου μισό την αγάπη.
Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1/3 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα τριαντάφυλλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες , χωρισμένες
1 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι granola
Πώς θα το ετοιμάσεις
Συνδύασε το γάλα και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι και το γάλα να αρχίσει να αχνίζει αλλά να μην βράζει.
Προσθέτουμε τα τριαντάφυλλα και τη βανίλια στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα να βράσουν για 15-20 λεπτά.
Στραγγίζουμε το μείγμα του γάλακτος μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο αφαιρώντας τα τριαντάφυλλα και τοποθετήστε το σε ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια από τις φράουλες και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Πρόσθεσε το υπόλοιπο φλιτζάνι φράουλες και ανακάτεψε για μόλις 1-2 δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα, αλλά μικρά κομμάτια να παραμένουν ακόμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το ανακατεύουμε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσθέτουμε τη γκρανόλα την τελευταία στιγμή. Μεταφέρουμε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και καταψύχουμε μέχρι να δέσει, 3-4 ώρες. Για ένα πιο απαλό παγωτό, χρειάζονται μόνο 2-3 ώρες χρόνος κατάψυξης.