Συνταγή για πατατοσαλάτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

86

Η πατατοσαλάτα είναι η καλύτερη ιδέα τόσο για ορεκτικό πιάτο όσο και κυρίως.

Συστατικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 αυγά
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τις σουρώνεις και τις αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα αυγά για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα μπολ με κρύο νερό
  • Ξεφλούδισε τα αυγά και 3 από αυτά τα βάζεις σε ένα μπολ μαζί με τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Τα ανακατεύεις καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεις τα λιώνεις
  • Βάζεις το μπέικον στον φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά
  • Κόβεις τις δυο λωρίδες και τις προσθέτεις στο μείγμα με τα αυγά και την μαγιονέζα
  • Καθαρίζεις τις πατάτες, τις κόβεις και τις ρίχνεις στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατεύεις καλά, κόβεις στη μέση τα δύο αυγά και τα τοποθετείς πάνω στη σαλάτα μαζί με το μπέικον και το μαϊντανό.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!