Σίγουρα θα έχεις «χαζέψει» video με συνταγές που σου εμφανίζονται στο instagram και αρκετές φορές θα μπήκες στον πειρασμό να τις μαγειρέψεις αλλά μπορεί να τις ξέχασες ή και να βαρέθηκες. Πριν λίγες μέρες «έπεσα» πάνω σε μια συνταγή που μου τράβηξε το ενδιαφέρον και οι λόγοι ήταν οι εξής: πρώτον ήταν με λατρεμένα ζυμαρικά και δεύτερον φαινόταν πανεύκολη.
Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε επιπλέον συνταγές με ζυμαρικά καθώς όλο τα ίδια και τα ίδια μαγειρεύουμε. Σου προτείνω ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσεις τη συνταγή της Sonia Paladini, @thediaryofsonia, καθώς είναι «αστεία» εύκολη, είναι απίστευτα γευστική και διαφορετική για να ετοιμάσεις τις φωλιές από ταλιατέλες. Για ένα βράδυ που θα είσαι κουρασμένη μπες στον πειρασμό να την ετοιμάσεις.
instagram @thediaryofsonia
Υλικά για 4 άτομα
Σημείωση: Τα υλικά στα δίνω όπως τα αναφέρει η δημιουργός της συνταγής, παρόλα αυτά σου προτείνω να κάνεις τη συνταγή βάσει των δικών σου γευστικών διαθέσεων. Για παράδειγμα, έβαλα μια σκελίδα τριμμένο σκόρδο στο σπανάκι ενώ δεν είχε.
1 πακέτο ταλιατέλες
Λίγο λάδι για το σωτάρισμα
500 gr. σπανάκι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κομμάτι μοτσαρέλα σε πακέτο
Παρμεζάνα τριμμένη (κατά προτίμηση)
Για τη μπεσαμέλ:
60 γρ. βούτυρο αγελάδος
60 γρ.λεύρι περασμένο από κόσκινο
Μοσχοκάρυδο
1 1/2 λίτρο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 κουτ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή:
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζεις λίγο λάδι, το σκόρδο τριμμένο και το σπανάκι και το σωτάρεις μέχρι να πιει τα υγρά του. Αποσύρεις από τη φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι έχεις βάλει να ζεσταθεί το βούτυρο (όχι να κάψει) και προσθέτεις το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνεις λίγο-λίγο το γάλα που ελαφρά έχεις ζεστάνει και ανακατεύεις για να μη σου σβωλιάσει το αλεύρι και κάνεις μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνεις λίγο αλάτι διότι θα προσθέσεις και την τριμμένη παρμέζανα, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σε ένα πυρέξ, άπλωσε στον πάτο λίγη μπεσαμέλ και από πάνω τοποθέτησε λίγο σπανάκι. Πάνω στο σπανάκι βάλε τις φωλιές από ταλιατέλες, σπανάκι ξανά. Στη συνέχεια βάλε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σπάσε την μοτσαρέλα σε κομμάτακια και τοποθέτησε πάνω και τελειώσε με παρμεζάνα. Ψήσε στους 180°C για 20/25 λεπτά.