Τα ρεβίθια είναι superfood κι αν δεν τα προτιμάς με τον κλασικό τρόπο μαγειρεμένα θα τα λατρέψεις στη μορφή των κεφτέδων.
- 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια πλυμένα και σουρωμένα
- μισό μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- ηλιέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Λιώνεις τα ρεβύθια και το κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατεύεις καλά το μείγμα και και σχηματίζεις μικρούς κεφτέδες.
- Τους αφήνεις στην άκρη.
- Σε ένα δεύτερο πιάτο ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι.
- Αλευρώνεις κάθε κεφτέ σε όλες τις πλευρές.
- Βάζεις αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζεις τους κεφτέδες ανά 3-4 για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο που έχεις στρώσεις προηγουμένως απορροφητικό χαρτί.
- Τους βάζεις σε ένα ταψί και τους ψήνεις για 10-15 λεπτά.
- Τους σερβίρεις με σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.
Κεντρική photo: iStock