Πανεύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος, Food styling: Αλεξάνδρα Τασουνίδου, από την Άννα Ναθαναηλίδου

218

Σε χρόνο μηδέν γίνεται αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Χρησιμοποιούμε μείγμα από τυριά της αρεσκείας μας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα.

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
  4. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  7. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.

Μυστικά

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
  • Για να κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν τη βάλουμε στον φούρνο.
  • Μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
  • Καλύτερα να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.
15′ προετοιμασία 35′ μαγείρεμα Σύνολο: 50′

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!