Συνταγή για ψητά αχλάδια με σταφίδες

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

27

Τα αχλάδια είναι φρούτο της εποχής και θα φτιάξεις με αυτά το ωραιότερο γλύκισμα.

  • 4 αχλάδια
  • 1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
  • 2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Κόβεις τα αχλάδια στη μέση χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα και βγάζεις με ένα μικρό κουτάλι τα κουκούτσια
  • Τα τοποθετείς στο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω
  • Ρίχνεις από πάνω την κανέλα και τα γεμίζεις με καρύδια και σταφίδες
  • Αν σου περισσέψουν υλικά τα τοποθετείς μέσα στο σκεύος
  • Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα ψήνεις για μισή περίπου ώρα μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν.
  • Στα 15 περίπου λεπτά ανοίγεις το φούρνο και απλώνεις προσεχτικά πάνω από τα αχλάδια το σιρόπι από το σκεύος.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!