Συνταγή για φρέσκα φασολάκια

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

32

Τα φασολάκια είναι της εποχής και δεν υπάρχει ωραιότερη ιδέα για το καθημερινό γεύμα. 

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες στα 4
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4-5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Μόλις μαλακώσει προσθέτεις το σκόρδο αρχικά και στη συνέχεια τα φασολάκια και τα καρότα
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις μερικά λεπτά
  • Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα,  ντοματοπελτέ και δύο κούπες νερό
  • Ανακατεύεις καλά και χαμηλώνεις για λίγο τη φωτιά
  • Προσθέτεις τις πατάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζεις την κατσαρόλα
  • Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 περίπου λεπτά μέχρι τα φασολάκια να πιουν τα υγρά στην κατσαρόλα.
  • Τα σερβίρεις ζεστά με φέτα.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!