Συνταγή για πίτα με αγκινάρες

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

153

Οι αγκινάρες είναι της εποχής και θα φτιάξεις με αυτές μια υπέροχη πίτα. 

  • 1 συσκευασία φύλλο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 250 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 450 γρ. αγκινάρες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κ. σ. δυόσμο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπαγώνεις το φύλλο
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμυδάκι για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τις αγκινάρες, ανακατεύεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά
  • Ρίχνεις ένα ποτήρι νερό και τις αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους
  • Προσθέτεις τα μυρωδικά
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα τυριά και τα αβγά και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις τις αγκινάρες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις
  • Λαδώνεις ένα ταψί και απλώνεις τα μισά φύλλα
  • Ρίχνεις επάνω ελαιόλαδο και τοποθετείς τη γέμιση
  • Απλώνεις από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνεις επίσης
  • Χαράζεις την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου
  • Περιμένεις λίγο να κρυώσεις πριν την κόψεις και σερβίρεις.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!