Αν βαρέθηκες τη ρουτίνα του εβδομαδιαίου δείπνου σου με αυτή τη συνταγή θα κάνεις μια διασκεδαστική και γευστική αναβάθμιση στο αγαπημένο γεύμα της ημέρας. Δημιούργησε το Million Dollar Spaghetti, την αγαπημένη συνταγή στο TikTok που έχει πάνω από 23 εκατομμύρια προβολές. Τα «σπαγγέτι των εκατομμυρίων δολαρίων» είναι μια διαφορετική εκδοχή της τυπικής μπολονέζ σάλτσας με σπαγγέτι, η οποία ψήνεται κι έχει στρώματα από ρικότα και τυρί κρέμα. Παρόμοια με τα λαζάνια, το πιάτο δημιουργείται χρησιμοποιώντας στρώματα σάλτσας κρέατος, τυρί και ζυμαρικά που σε αυτή την περίπτωση είναι μακαρόνια.
Από πού προέρχεται όμως το όνομα; Το πιάτο έχει ονομαστεί χαϊδευτικά «Μακαρόνια των εκατομμυρίων δολαρίων» όχι λόγω της τιμής των συστατικών, αλλά λόγω του πλούτου που έχει το πιάτο. «Αυτά τα συστατικά είναι πράγματι προσιτά», λέει ο δημιουργός του TikTok @camirraskitchen. «Αλλά λέγεται ένα εκατομμύριο δολάρια επειδή η γεύση είναι τόσο πλούσια». Δοκίμασε αυτή τη συνταγή, άλλωστε πόσο λάθος μπορείς να κάνεις μαγειρεύοντας μακαρόνια;
@camirraskitchen Baked spaghetti aka million dollar spaghetti is so easy to make! Follow my recipe and ill ahow you what to do! #milliondollarspaghetti #bakedspaghetti #soulfood #southerncooking #blackpeoplecooking #easydinner #familyrecipestitok #tiktokfoodie ♬ original sound – CamirrasKitchen
Συστατικά
Για τη σάλτσα του κρέατος
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά και 250 γρ κιμά χοιρινού)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μπαστουνάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
Ιταλικά βότανα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1 φρέσκο φύλλο δάφνης, μια χούφτα φρέσκο βασιλικό
1 κύβο
1 συσκευασία 500 γρ μακαρόνια
Για τη σάλτσα τυριού
250 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
50 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ τυρί ρικότα
250 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα κρέατος: Πάνω από μια αναμμένη εστία, αλείφουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε και θρυμματίζουμε στον κιμά και τον χωρίζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ιταλικά μυρωδικά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και έναν κύβο ζωμού. Μαγειρεύουμε για 5 έως 10 λεπτά. Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ πηχτό μπορούμε να προσθέσουμε 100 έως 200 ml νερό στο μείγμα.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και, σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με μια μικρή ποσότητα από τη σάλτσα που αφήνουμε στην άκρη μέχρι να επικαλυφθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα τυριού: Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το τυρί ρικότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση σάλτσας κρέατος και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μισά από τα ζυμαρικά και μια στρώση σάλτσας τυριού. Επαναλάμβάνουμε αυτή τη σειρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και, στη συνέχεια, προσθέτουμεμοτσαρέλα και άλλα τυριά που θέλουμε να συμπεριλάβουμε.
Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ροδίσει ελαφρά. Καλό είναι να το ελέγξουμε περίπου στα μισά αυτού του χρόνου για να βεβαιωθούμε ότι η επικάλυψη του τυριού δεν ροδίζει πολύ γρήγορα – εάν είναι, μπορούμε νηα βάλουμε αλουμινόχαρτο από πάνω, ώστε να συνεχίσει να μαγειρεύεται χωρίς να καεί από πάνω.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά. Σερβίρουμε με σαλάτες και ψωμί της επιλογής μας.