More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Πρασοτηγανιά

    από τον ΣΩΤΗΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

    35

    Πικάντικη, μοσχοβολιστή και λουκούμι! Βγάλτε τα ούζα και τα τσίπουρα. Κερνάμε μεζέ για όλη την παρέα! Από τη τηγάνι θα φύγει!

    Βήμα 1

    Κρέας: Ρίχνουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό.

    Βήμα 2

    Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και την πιπεριά τσίλι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Προσθέτουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.

    Βήμα 3

    Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

    Βήμα 4

    Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, βράζουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.

    Tips

    • Μπορούμε να ζεματίσουμε τα πράσα προτού τα ψιλοκόψουμε για να φύγει η αψάδα τους. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Κατόπιν, τα σουρώνουμε και μόλις στραγγίξουν καλά και κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.
    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!