Τηγανητός μπακαλιάρος, λαχταριστός και παραδοσιακός.
Συστατικά
- 1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε φέτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 λεμόνια κομμένα στα δύο
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξει εντελώς
- Βάζεις αρκετό αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο και αλευρώνεις τις φέτες μπακαλιάρου
- Ρίχνεις αρκετή ποσότητα ηλιέλαιου στο τηγάνι ώστε να βυθιστεί ο μπακαλιάρος και το αφήνεις να κάψει
- Βάζεις ένα-ένα προσεχτικά τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο καυτό λάδι και τα τηγανίζεις για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να αποκτήσουν κρούστα
- Τα αφαιρείς από το τηγάνι και τα ακουμπάς πάνω σε απορροφητικό χαρτί
- Σερβίρεις τον μπακαλιάρο ζεστό και τον συνοδεύεις με σκορδαλιά.