Συνταγή για γαριδομακαρονάδα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

74

Ανοιξιάτικο τριήμερο χωρίς γαριδομακαρονάδα δεν γίνεται. Και θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή πανεύκολα και γρήγορα. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό spaghetti
  • 1/2 κιλό ντοματίνια ψιλοκομμένα ή τριμμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα και βράζεις τα ζυμαρικά 2-3 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά
  • Αφαιρείς τις γαρίδες και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις το ούζο, τα ντοματίνια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 7 περίπου λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις μέσα τα ζυμαρικά
  • Ανακατεύεις καλά και αν είναι πηχτή η σάλτσα προσθέτεις νερό από την κατσαρόλα που έβρασες τα ζυμαρικά
  • Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις στα μακαρόνια με τη σάλτσα τις γαρίδες και το ξύσμα λεμονιού
  • Σερβίρεις στολίζοντας με τον μαϊντανό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!