Μετά τα θαλασσινά ένα σορμπέ κλείνει δροσιστικά το γιορτινό γεύμα.
Συστατικά
- 500 γρ. ζάχαρη
- 750 ml νερό
- χυμό λεμονιού από 8 λεμόνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
- Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύεις
- Το αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει
- Βάζεις το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να γίνει γρανίτα και στη συνέχεια το ρίχνεις σε ένα μεταλλικό δοχείο
- Το τοποθετείς στην κατάψυξη για μιάμιση περίπου ώρα
- Το μοιράζεις σε μικρά μπολ και γαρνίρεις με ξύσμα λεμονιού ή ένα φύλλο βασιλικού.