Συνταγή για μουστοκούλουρα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

622

Νηστίσιμα αλλά και πεντανόστιμα, τα μουστοκούλουρα συνοδεύουν τέλεια τον πρωϊνό ή απογευματινό σου καφέ ενώ είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο. 

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ. γ. γαρίφαλο τριμμένο.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διαλύεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις προσεχτικά μέχρι να αφρίσει.
  • Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνεις το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα χτυπάς με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτεις το αλεύρι μέχρι να δεις πως η ζύμη είναι μαλακή και απαλή.
  • Σε αυτό το σημείο σταματάς να χτυπάς με το μίξερ και ζυμώνεις με το χέρι προσθέτοντας λίγο αλεύρι όποτε χρειάζεται, μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC
  • Πλάθεις τη ζύμη σε λωρίδες και τις κόβεις σε μήκος που φτάνει τα 10εκατοστά.
  • Σχηματίζεις στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείς στο ταψί αφού προηγουμένως έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσεις από το χαρτί.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!