Μπορεί τα παντζάρια να μην είναι και η πρώτη επιλογή στη σαλάτα, η παντζαροσαλάτα όμως είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα ψαρικά σας.
Λαχταριστή με υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση, η παντζαροσαλάτα μπορεί να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο ενώ οι παραλλαγές είναι πολλές.
Η σημερινή συνταγή είναι light και ιδιαίτερα γευστική, απλή και πεντανόστιμη. Θα χρειαστείτε το βασικό σας υλικό, σκόρδο, ξίδι, γιαούρτι, φέτα και άνηθο.
Υλικά
- 3- 4 κομμάτια παντζάρια βρασμένα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ξίδι
- αλάτι/πιπέρι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% στραγγιστό
- άνηθο
- ψιλοκομμένη φέτα
Εκτέλεση
Αν επιλέξετε φρέσκα παντζάρια καθαρίστε τα και βράστε τα, αν πάλι επιλέξετε έτοιμα συσκευασμένα και βρασμένα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα κόψετε.
Σε ένα μπολ τρίψτε το σκόρδο σας και βάλτε τα ψιλοκομμένα παντζάρια. Ρίξτε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα και ανακατέψτε καλά. Μπορείτε ανάλογα με τα γούστα σας να ρίξετε ακόμη λίγο ξίδι ή αλατοπίπερο.
Ψιλοκόψτε τον άνηθο προσθέστε στην παντζαροσαλάτα σας και αφήστε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου πριν την καταναλώσετε.