Συνταγή για παραδοσιακό σπανακόρυζο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

75

Αν νηστεύεις ή προσέχεις τη διατροφή σου το σπανακόρυζο είναι ιδανικό. Μην ξεχάσεις να βάλεις αρκετό λεμόνι. 

  • 1 κιλό σπανάκι πολύ καλά καθαρισμένο και πλυμένο
  • 250 γραμμάρια ρύζι
  • 1 φλ. λάδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό
  • Προσθέτεις το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Προσθέτεις ελάχιστο νερό μόνο εάν είναι απαραίτητο
  • Αφού βράσει το ρύζι και λίγο πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνεις το χυμό λεμονιού.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!