Κοτόπουλο με ψητά Λαχανικά και Φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

58

Δοκιμάστε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή και ελαφριά εκδοχή του κλασικού κοτόπουλου στον φούρνο, φτιάχνοντας κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και φέτα.

Συστατικά

1000-1200 γρ. μπούτι κοτόπουλου, 3 ολόκληρα μπούτια
500 γρ. πατάτες
κύβο κότας
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
κολοκυθάκια
πιπεριά Φλωρίνης
300 γρ. ντοματίνια
50 γρ. φέτα
Για το σερβίρισμα
ρίγανη, φρέσκια
ελαιόλαδο
Ας μαγειρέψουμε…
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε 2 κομμάτια το καθένα και τις πατάτες σε κύβους 2 εκ.
  • Βάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 28×36 εκ. τα μπούτια κοτόπουλου, τις πατάτες, τη νοστιμιά, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά,  και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, την οποία τρίβουμε με τα χέρια μας, και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!