More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Η συνταγή πέστο με άγριο σκόρδο

    45

    Το άγριο σκόρδο είναι μια ποικιλία σκόρδου που φυτρώνει στη φύση, συνήθως σε αραιοκατοικημένα ή αγριότερα περιβάλλοντα. Έχει έντονη γεύση και άρωμα σε σύγκριση με το καλλιεργούμενο σκόρδο. Το βρίσκεις σε δάση, λιβάδια, ή ακόμα και σε ορεινές περιοχές, ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζεις. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεις άγριο σκόρδο σε σχέση με το καλλιεργημένο, αλλά η αναζήτησή του σε φυσικά περιβάλλοντα μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης.

    Η συνταγή πέστο με άγριο σκόρδοPIN IT

    Ειδικά από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο, το άγριο σκόρδο ευδοκιμεί στα δάση της χώρας μας, συνεπώς μια μια εξόρμηση στην ανοιξιάτικη φύση θα σου δώσει απλόχερα τους καρπούς που αναζητάς. Να θυμάσαι πως βολβός, τα φύλλα, ο μίσχος και τα άνθη είναι όλα βρώσιμα. Και κατανάλωσέ το όσο το δυνατόν περισσότερο: θα εμπλουτίσει τα πιάτα σου με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

    Πώς θα φτιάξεις πέστο με άγριο σκόρδο
    Η συνταγή πέστο με άγριο σκόρδοPIN IT

    Υλικά

    -100 γραμμάρια φύλλα άγριου σκόρδου
    -60 γραμμάρια αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρια ή κάσιους
    -60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
    -Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    -Αλατοπίπερο

    Παρασκευή:

    Ψιλοκόβουμε τα τρυφερά φύλλα, πλυμένα καλά και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα, τα καρύδια, το κουκουνάρι ή τα κάσιους. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το λάδι μέχρι να πάρουμε μια κρέμα με την επιθυμητή σύσταση. Χρησιμοποίησέ το αμέσως σε ζυμαρικά, όστρακα, ρύζι, κριθάρι ή άλειψέ το σε φρυγανισμένο ψωμί. Μπορείς να το αποθηκεύσεις σε βάζο, που θα  το βάλεις στο ψυγείο και να το καταναλώσεις μέσα σε λίγες μέρες.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!