Πράσα στον ταβά, με αρωματικά βότανα και φλούδες πορτοκαλιού, του Μοναχού Επιφάνιου

Μοναχός Επιφάνιος, Φωτογραφία + Food styling: Αντωνία Κατή

30

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα πράσα στον ταβά, με αρωματικά βότανα και φλούδες πορτοκαλιού ξεκινάμε και αχνίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι σε σιγανή φωτιά.
  2. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, βάζουμε και τα πράσα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
  3. Ρίχνουμε ένα τέταρτο του λίτρου νερό και το αλάτι, δυναμώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τον ταβά. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις.
  4. Προσθέτουμε κατόπιν τα σέλινα, τον άνηθο, τον μάραθο, τις πορτοκαλόφλουδες και τις δάφνες και ανακατεύουμε το φαγητό.
  5. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε.
  6. Έπειτα από περίπου 40-45 λεπτά, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν όλα τα ζουμιά και να μελώσει το φαγητό. Κουνάμε τον ταβά κάπου κάπου.
  7. Δύο λεπτά πριν κατεβάσουμε τον ταβά από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαυροπίπερο και το λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!