Χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, άλαδη

Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

55

Μια άλαδη σούπα που φτιάχνουν στην Ιερά Μονή του Σινά με λαχανικά από τους κήπους τους – κάποιες φορές αντί για κριθαράκι βάζουν ρύζι.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χορτόσουπα νηστίσιμη με κριθαράκι, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κριθαράκι) σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει κατά 5-6 εκ. και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Θέλουμε να παραμαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
  5. Η σούπα πρέπει να είναι ζουμερή και χυλωμένη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη καυτό νερό.
  6. Σερβίρουμε τη χορτόσουπα με κριθαράκι ζεστή, ραντίζοντας κάθε μερίδα με όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!