Το αρνάκι φρικασέ, είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό που στολίζει το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής!
Για το αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι θα χρειαστείτε:
- 1κιλό αρνί (μπούτι)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 300gr. σταμναγκάθι
- 1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
- 5 αγκινάρες
- 2 μαρούλια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 πράσα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 2κ.γλ κόρν φλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
Αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι – Συνταγή
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα φύλλα τους και τις περνάμε με λεμόνι να μη μαυρίσουν.
- Κόβουμε το αρνί σε μερίδες, το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα δύο ειδών κρεμμύδια και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το κρέας είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από το κόκκαλο με ένα απλό τράβηγμα.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το σταμναγκάθι, τα μαρούλια και τον άνηθο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα, μέχρι να καλυφθούν όλα τα λαχανικά.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά περίπου και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κόρν φλάουρ και τον χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να πάει κρεμώδη μορφή.
- Παίρνουμε ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το αυγολέμονο. Χτυπάμε και όταν γίνει ομοιογενές το μείγμα μας, το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα . Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με άνηθο.