Το Πασχαλινό τραπέζι είναι project για την οικοδέσποινα αλλά και μια παράδοση που δημιουργεί αναμνήσεις. Όλη η οικογένεια και οι καλύτεροι φίλοι μαζεμένοι κι εσύ περήφανη με τα τέλεια πιάτα που έχεις δημιουργήσει.
Κι επειδή, πιθανότατα το αρνί, το έχουν αναλάβει οι άντρες της οικογένειας, ειδικά αν είναι στη σούβλα, μένουν τα συνοδευτικά πιάτα που θα είναι απλά υπέροχα. Δροσερή σαλάτα, λαχταριστές πατάτες στο φούρνο, τζατζίκι με μια πικάντικη πινελιά και το επιδόρπιο που είναι ελαφρύ και ιδανικό για το τέλος της ημέρας.
Πατάτες baby με δεντρολίβανο στο φούρνο
- 450γρ. pατάτες baby
- 2κ. σούπας λάδι
- 1κ. γλυκού αλάτι
- Πιπέρι
- 2κ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Τοποθέτησε τις πατάτες, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία. Μαγείρεψε με κλειστό καπάκι για 20-25 λεπτά περίπου, κουνώντας το τηγάνι περιστασιακά για να αποτρέψεις τις πατάτες να κολλήσουν.
- Απόσυρε από το μάτι και πρόσθεσε το θυμάρι.
- Σέρβιρε σε 4 πιάτα.
Σαλάτα με αυγά και άνηθο
Υλικά
- Πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σου
- 3 αυγά κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. άνηθο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβεις τη σαλάτα με τα χέρια και την πλένεις καλά
- Τη βάζεις σε ένα μπολ
- Ρίχνεις το κρεμμύδι και τα αυγά
- Βάζεις τον άνηθο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός
- Προσθέτεις λάδι και το αλέθεις για μερικά λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις το μείγμα στη σαλάτα και στολίζεις με λίγο άνηθο ακόμη
Τζατζίκι με πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 κιλό γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 2 κ.σ. ξύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβεις τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ψήνεις σε ένα τηγάνι.
- Ρίχνεις το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτεις όλα τα υλικά.
- Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Βάζεις το τζατζίκι στο ψυγείο και λίγο πριν το σερβίρεις προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Πανακότα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζεις σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης και προσθέτεις πολύ κρύο νερό
- Περιμένεις λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βράζεις το γάλα.
- Στύβεις καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνεις στο καυτό γάλα.
- Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Το βάζεις σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια και τα βάζεις στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Όταν σφίξει η πανακότα την βγάζεις από το ψυγείο.
- Ρίχνεις από πάνω το γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρεις.
Photos: iStock