More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Μην πετάξεις τα αυγά που περίσσεψαν! 7 ιδέες για να τα αξιοποιήσεις στα φαγητά σου

    Ιωάννα Σαλαμούρα,

    144

    Κάθε χρόνο το Πάσχα όταν τελειώνει συνειδητοποιούμε πως βάψαμε παραπάνω αυγά από όσα έπρεπε, όσα και αν φάγαμε! Και σίγουρα δεν είναι λύση να τα πετάξουμε καθώς υπάρχουν εξαιρετικοί τρόποι για να τα αξιοποιήσουμε και να τα προσθέσουμε σε σαλάτες ή και σε sandwich. Μπορεί να νοστιμέψεις αρκετά πιάτα με αυτά κι έτσι να φαγωθούν με εντελώς διαφορετικούς τρόπους.

    βραστά αυγά

    1. Σπαράγγια με αυγά και Ιταλικό ζαμπόν

    Μια νόστιμη και τραγανή ιδέα είναι είναι να κάνεις ένα πιάτο με σπαράγγια, Ιταλικό ζαμπόν, prosciuto ή και Jamón και να φτιάξεις ένα πικάντικο dressing γιαουρτιού και εστραγκόν. Πρόσθεσε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    2. Sandwich με αυγοσαλάτα

    Το βασικό sandwich θα αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον εάν εκτός από τα αυγά, μπόλικο αγελαδινό βούτυρο, τυρί με πιο πικάντικη γεύση και προσθέσεις για επιπλέον γεύση κάρδαμο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

    3. Λαχανάκια Βρυξελλών Polonaise 

    Η φρυγανισμένη ψίχα ψωμιού, η παρμεζάνα και ο μαϊντανός δίνουν μια απολαυστική τραγανή πινελιά. Αν δε σου αρέσουν τα λαχανάκια, εναλλακτικά βάλε μπρόκολο, κουνουπίδι ή σπαράγγια.

    4. Πλατό με αποξηραμένα φρούτα

    αυγά σε πλατό

    Δημιούργησε ένα πλατό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και αλλαντικά για να συνοδέψουν ένα παγωμένο, λευκό μπουκάλι κρασί. Επίσης είναι ένα ελαφρύ πιάτο για να το απολαύσεις το βράδυ.

    5. Σαλάτα με σπανάκι και ρεβύθια

    Κάνε μια μεσογειακή σαλάτα με σπανάκι, ρεβύθια, αβοκάντο, ελιές και ντοματίνια. Φτιάξε ένα λεμονάτο dressing με ελαιόλαδο, πάπρικα, και λίγη μουστάρδα.

    6. Σαλάτα με σολωμό  

    Φτιάξε μια σαλάτα με ό, τι λαχανικά σου αρέσουν και ψήσε τον σολωμό με λίγο λευκό κρασί, φύλλα δάφνης, αλάτι και κόκκους πιπεριού. όταν ετοιμαστεί εκτός από τον σολωμό που θα βάλεις, πρόσθεσε και τον ζωμό από το ψημένο ψάρι.

    7. Πατατοσαλάτα με ψητές πατάτες, αυγά και αγιολί

    πατατοσαλάτα
    funkycook.gr

    Η food blogger funkycook.gr, μας προτείνει μια πλούσια πατατοσαλάτα με baby potatoes και σπιτικό αγιολί, δηλαδή μια «σκορδάτη» μαγιονέζα.

    βραστά αυγά

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!