Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά

από Κλεομένης Ζουρνατζής Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Τίνα Webb

35

Τα χόρτα στα καλύτερά τους! Εκμεταλλευόμαστε τα απίθανα χόρτα της Άνοιξης και ετοιμάζουμε ένα γρήγορο και απίθανα μυρωδάτο πιάτο μόνο με 3 υλικά!

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα χόρτα τσιγαριαστά με αυγά, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
  3. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε έξι λακκούβες ανάμέσα στα χόρτα.
  4. Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
  6. Σερβίρουμε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύουμε με ανθότυρο ή φέτα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!