Φτιάξτε αυτές τις υπέροχες ζουμερές σουπιές με μπόλικη ντομάτα και αρωματικά και απολαύστε γνήσια θαλασσινή νοστιμιά.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη δάφνη και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Περιχύνουμε με το βαλσάμικο και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
- Σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε, τις σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο, με αφράτο πιλάφι.
Μυστικά
Αν προμηθευτείτε φρέσκες σουπιές και έχουν το σακουλάκι με το μελάνι τους, μην το πετάξετε! Βγάλτε το προσεκτικά, διαλύστε το μελάνι στο νερό που χρειάζεται η συνταγή και απολαύστε θαλασσινή νοστιμιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.