More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Φαγκρί στη λαδόκολλα

    από ΦΑΝΗΣ ΜΑΪΚΑΝΤΗΣ

    77

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    • 2 φαγκριά, από 1 κιλό το καθένα
    • 400 γρ. πατάτες μικρές
    • 2 καυτερές πιπεριές μικρές
    • 2 κουτ. γλυκού κάρι κίτρινο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • ½ λεμόνι, σε φέτες
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι αφρίνα, μαύρο πιπέρι
    • λαδόκολλες

    Βήμα 1

    Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Βήμα 2

    Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε για 7΄-8΄ από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

    Βήμα 3

    Αλατίζουμε τα ψάρια και βάζουμε από 3 φέτες λεμονιού στην κοιλιά τους.

    Βήμα 4

    Στρώνουμε δυο τρία κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο μας. Στη μία πλευρά βάζουμε τις μισές πατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό μείγμα του ελαιόλαδου και βάζουμε επάνω το ένα ψάρι, μία σκελίδα σκόρδο και τον μισό γλυκάνισο. Κάνουμε το ίδιο και για το δεύτερο ψάρι.

    Βήμα 5

    Σε ένα μικρό ποτήρι με νερό ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε φάκελο και βρέχουμε γύρω-γύρω με τον χυλό για να κολλήσουν τα ανοίγματα.

    Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!