Οι μελιτζάνες είναι λαχανικό εποχής και γεμιστές με κιμά και μυρωδικά είναι ένα από τα ωραιότερα καλοκαιρινά πιάτα.
Συστατικά
- 1 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ποτήρι κρασί
- αλάτι
- πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Κόβεις τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις αφήνεις μέσα σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
- Τις βγάζεις από το μπολ και αδειάζεις το εσωτερικό τους
- Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις τον κιμά και τσιγαρίζεις καλά να πάρει χρώμα
- Σβήνεις με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτεις τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
- Γεμίζεις τις μελιτζάνες σου με τον κιμά
- Πασπαλίζεις με το τριμμένο κεφαλοτύρι και τις ψήνεις για 40 λεπτά
- Τις απολαμβάνεις ζεστές.