Κοτόπουλο ηπειρώτικο με πιπεριές, μπαχαρικά και βούτυρο

από την Νένα Ισμυρνόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

57

Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό κοκκινιστό με κοτόπουλο, ωραία μελωμένη σάλτσα ντομάτας και μπόλικα μπαχαρικά.

Ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι είναι αυτό το ζουμερό κοτόπουλο, ροδισμένο σε αρωματικό βούτυρο, με πιπεριές και ελαφρώς δεμένη ντοματένια σάλτσα. Όσο μαγειρεύεται, ετοιμάζουμε τα συνοδευτικά του: μια γενναία τηγανιά πατάτες ή ένα αφράτο ρύζι σε πιατέλα, δροσερή πράσινη σαλάτα, ελιές πράσινες, μια γιαουρτένια σάλτσα με δυόσμο και ζεστό προζυμένιο ψωμί.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο ηπειρώτικο με πιπεριές, μπαχαρικά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο βούτυρο ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές, το μπαχάρι, τη δάφνη, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
  2. Σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κοτόπουλο (εκτός από το στήθος, που θέλει λιγότερο χρόνο) και νερό τόσο ώστε να το σκεπάσει κατά τα 2/3, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια του στήθους και το θυμάρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για ακόμα 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να «δέσει» η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!