Συνταγή για πατατόπιτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

97

Η πατατόπιτα είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο αλλά και το weekend που πλησιάζει. 

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 3 φύλλα κρούστας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 200 βαθμούς C
  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες και τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
  • Παράλληλα, βάζεις το σπανάκι σε σουρωτήρι και το ζεματίζεις, ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό
  • Μόλις περάσουν τα λεπτά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις και περιμένεις να δέσει
  • Σε ένα ταψί, στρώνεις στη βάση ένα ελαφρά ραντισμένο φύλλο.
  • Από πάνω, περιχύνεις το μείγμα που έχεις στο τηγάνι σου
  • Σκεπάζεις με τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζεις με ελαιόλαδο
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά
  • Κόβεις σε κομμάτια, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!