Συνταγή για κοτόπουλο με μέλι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

65

Μια μικρή απολαυστική “αμαρτία” επιτρέπεται και οι φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και σως από σκόρδο είναι η πιο μεγάλη αλλά αξίζει τον κόπο. 

  • ½ κούπα αλεύρι (60 γραμμάρια)     
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου     
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι     
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι     
  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
  • λάδι, για το τηγάνισμα

Σως

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο     
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • ½ κούπα σάλτσα σόγιας (120 mL)     
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι     
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη     
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους σουσαμιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και το αλάτι και τα ανακατεύεις καλά 
  • Αλείφεις κάθε φτερούγα κοτόπουλου με ένα γενναιόδωρο στρώμα από το μείγμα
  • Ρίχνεις λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και το αφήνεις να κάψει σε υψηλή θερμοκρασία
  • Τηγανίζεις τις φτερούγες κοτόπουλου για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά
  • Τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  • Λειώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και ρίχνεις το σκόρδο και το τζίντζερ
  • Προσθέτεις τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και τη καστανή ζάχαρη και τα τηγανίζεις για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα 
  • Βάζεις τις φτερούγες στο τηγάνι και τις γυρίζεις ώστε να καλυφθούν με τη σως
  • Πασπαλίζεις με σουσάμι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!