Συνταγή για ριζότο με γαρίδες και σολομό

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

60

Το ριζότο με γαρίδες και σολομό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο, ιδανικό αν έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι. 

  • 100 γρ. φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
  • 1 φλ. ρύζι καστανό
  • 1 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 1/2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.γλ. μέλι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς τα καθαρισμένα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με λαδόκολλα
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις τη μουστάρδα με το μέλι
  • Γαρνίρεις τα φιλέτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3- 4 λεπτά
  • Προσθέτεις το ρύζι και το θυμάρι, ανακατεύεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά
  • Ρίχνεις το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις για ακόμα 7 λεπτά
  • Αφαιρείς το σολομό από το φούρνο, τον προσθέτεις στο ριζότο σου στο τηγάνι, ρίχνεις την παρμεζάνα, ανακατεύεις για 1 λεπτό και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!