Το ριζότο με γαρίδες και σολομό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο, ιδανικό αν έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι.
Συστατικά
- 100 γρ. φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
- 1 φλ. ρύζι καστανό
- 1 κ.σ. γλυκιά μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 1/2 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.γλ. μέλι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς τα καθαρισμένα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με λαδόκολλα
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις τη μουστάρδα με το μέλι
- Γαρνίρεις τα φιλέτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3- 4 λεπτά
- Προσθέτεις το ρύζι και το θυμάρι, ανακατεύεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά
- Ρίχνεις το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις για ακόμα 7 λεπτά
- Αφαιρείς το σολομό από το φούρνο, τον προσθέτεις στο ριζότο σου στο τηγάνι, ρίχνεις την παρμεζάνα, ανακατεύεις για 1 λεπτό και σερβίρεις.