Παγωτό μαντολάτο με μπισκότα μάρτσιπαν

Νένα Ισμυρνόγλου Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φούτσα

32

Παγωτό μαντολάτο με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, και μπισκότα μάρτσιπαν. Το ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσει ένα καλοκαιρινό γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τα μπισκότα μάρτσιπαν

Διαδικασία

Παγωτό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, τα φρουί γλασέ και την κουβερτούρα. Αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σχίζουμε το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος και γδέρνουμε το εσωτερικό του με τη λάμα του μαχαιριού, για να μαζέψουμε τα σποράκια.
  3. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει βράση.
  4. Αποσύρουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα ταψάκι γεμάτο παγάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και το παγώνουμε.
  5. Μόλις είναι έτοιμο (θα είναι ακόμα μαλακό), προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύουμε να σκορπίσουν σε όλο το παγωτό.
  6. Το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
  7. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ανά 30 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περίπου 5 φορές, μέχρι να πήξει το παγωτό, προσθέτοντας τους ξηρούς καρπούς λίγο πριν παγώσει εντελώς.

Μπισκότα μάρτσιπαν

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με την κρυσταλλική ζάχαρη, τα ασπράδια και το ξύσμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  2. Τη μεταφέρουμε σε επιφάνεια εργασίας και πλάθουμε έναν κύλινδρο με πάχος 2 εκ.
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με τη ζάχαρη άχνη και ρολάρουμε τον κύλινδρο της ζύμης στην άχνη. Κόβουμε σε 32 κομμάτια. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κορδόνι, με το οποίο σχηματίζουμε ένα S.
  4. Βάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνες ή ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Σερβίρουμε το παγωτό με τα μπισκότα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!