Ψάρια στη λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά

Αστέριος Κουστούδης, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

35

Για την ημέρα του ψαριού, ετοιμάζουμε ένα φαγητό από τα λίγα. Ζουμερές φέτες ψαριού ψημένες σε λαδόκολλα για να γίνουν τρυφερές και ζουμερές μαζί με ψητά καλοκαιρινά λαχανικά, όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές και ντοματίνια. Το απίθανο αρωματικό λάδι με δεντρολίβανο αναβαθμίζει το ήδη υπέροχο πιάτο. Το μόνο που χρειαζόμαστε για το πλήρες αυτό γεύμα είναι τραγανές πίτες ή φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας και ένα φρέσκο Chardonnay, που δεν έχει περάσει από βαρέλι.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αρωματικό λάδι

Για τα λαχανικά

Διαδικασία

Αρωματικό λάδι

  1. Για να ετοιμάσουμε ψάρια στη λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, ξεκινάμε με το λάδι: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά, να αρωματιστεί το λάδι.

Λαχανικά

  1. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.
  3. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε ψηλή σκάλα, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όση ώρα κρυώνουν τα λαχανικά, ετοιμάζουμε τα ψάρια.

Ψάρια

  1. Αλλάζουμε τη λειτουργία του φούρνου στις αντιστάσεις και προθερμαίνουμε στους 220° C.
  2. Απλώνουμε 2 λαδόκολλες σε μια λεία επιφάνεια.
  3. Στραγγίζουμε το λάδι και βάζουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου πάνω στις λαδόκολλες, μοιράζοντάς τα.
  4. Απλώνουμε τα ψάρια (2 φέτες ή 4 μικρά ψάρια) σε κάθε λαδόκολλα πάνω στο μυρωδικό και τα αλατοπιπερώνουμε.
  5. Βάζουμε πάνω στο ψάρι την πιπεριά τσίλι και περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι.
  6. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σαν πακετάκι για να μη βγει ο ατμός, τις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να είναι ζουμερό.
  7. Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά (για να μην καούμε από τον ατμό).

Σερβίρισμα

  1. Κόβουμε τα ψημένα λαχανικά σε κύβους 2 εκ. και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε τα ψάρια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τα υγρά της λαδόκολλας.
  4. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Μυστικά

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά:

  1. Το αρωματισμένο λάδι.
  2. Το δεντρολίβανο ως αρωματικό υπόστρωμα στο ψάρι.
  3. Τα λαχανικά τα ψήνουμε σε χοντρές ροδέλες και, αφού ψηθούν, τα κόβουμε σε κυβάκια. Έτσι, μένουν τραγανά.
  4. Ο συνδυασμός μυρωδικών, ελιών και σταφίδων.
  5. Ο ανθός αλατιού που κρατάει «στο δόντι» και λιώνει υπέροχα στο στόμα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!