Ιδανική για μετά τη θάλασσα

Κατρίν Ξενάκη

45

Η συνταγή με φέτα που προτείνουν οι New York Times είναι το must του καλοκαιριού

 Αν ψάχνεις ένα ελαφρύ πιάτο για μετά τη θάλασσα για να σε κρατήσει ως τη βραδινή μάσα, αυτή η συνταγή με φέτα είναι για σένα.

Σε ένα τραπέζι ελληνικών ορεκτικών, υπάρχει συχνά και ένα πιάτο με φέτα όπως το μπουγιουρντί (φέτα φούρνου με ντομάτα και καυτερές πιπεριές) ή ένα σαγανάκι (τηγανητό τυρί). Αυτή η συνταγή συνδυάζει στοιχεία από αυτά τα δύο κλασικά αυτά ορεκτικά σε ένα γεύμα.

Η μαλακή φέτα παρέχει μια αλμυρή, κρεμώδη αντίστιξη στις γλυκές, ζουμερές ντομάτες και τα ρεβίθια και το πικάντικο και αποξηραμένο τσίλι. Δοκιμάστε αυτήν την εκδοχή και, στη συνέχεια κάντε και τις δικές σας προσθήκες και παραλλαγές. Αλλάξτε τις ντομάτες με μίνι πιπεριές, ελιές, χουρμάδες ή κουνουπίδι. Συνδυάστε το ζεστό μέλι με αντζούγιες, χαρίσα, καπνιστή πάπρικα ή κουρκουμά. Συνοδέψτε το πιάτο σας με μια πίτα, χόρτα, χούμους ή ακόμα και γιαούρτι που θα δροσίσει το στόμα σας από το τσίλι.

Ιδανική για μετά τη θάλασσα: Η συνταγή με φέτα που προτείνουν οι New York Times είναι το must του καλοκαιριού

Η συνταγή για την φέτα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 4 μερίδες

  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα και ανακινημένα να στεγνώσουν
  • 1 λίτρο ντομάτες κερασιού ή Sungold
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (όπως gochugaru) ή ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • Αλάτι
  • 2 τεμάχια φέτας κομμένα σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βήμα 1:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και τις νιφάδες τσίλι. Αλατοπιπερώνουμε και μετά απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Ρίχνουμε στην συνέχεια τη φέτα ανάμεσα στα ρεβίθια.

Βήμα 2:
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν η φέτα και οι ντομάτες και να ροδίσουν τα ρεβίθια, για 30 με 35 λεπτά (δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε). Απολαμβάνουμε αμέσως όσο το πιάτο είναι ακόμα ζεστό για να μην κρυώσει.

Tip: Αποφύγετε τη φέτα που παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα, το οποίο δεν έχει αρκετά λιπαρά για να αντέξει το ψήσιμο.

*Photo Credit: Shutterstock

Πηγή: NYTimes.com

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!