Συνταγή για μελιτζάνες με παρμεζάνα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

69

Οι μελιτζάνες είναι στην εποχή τους και συνδυάζονται υπέροχα με την παρμεζάνα δημιουργώντας το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο. 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβεις τις µελιτζάνες κατά µήκος σε μεσαίες φέτες
  • Τις τοποθετείς στο τρυπητό και ρίχνεις από πάνω αρκετό αλάτι
  • Τις αφήνεις στην άκρη για 1 περίπου ώρα
  • Τις ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό και τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί
  • Πασπαλίζεις τις μελιτζάνας µε το αλεύρι και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
  • Αλείφεις ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί µε λάδι ή βούτυρο
  • Ζεσταίνεις 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις µελιτζάνες λίγες λίγες σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές
  • Προσθέτεις ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ακουμπάς τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι
  • Τις τοποθετείς στο σκεύος και προσθέτεις πιπέρι, 4 κ.σ. ντοµάτα και βασιλικό πάνω από κάθε μία μελιτζάνα
  • Ρίχνεις παρμεζάνα και µοτσαρέλα και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες στρώσεις
  • Τις ψήνεις για μισή περίπου ώρα
  • Τις αφήνεις να κρυώσουν για 20-25 λεπτά και σερβίρεις.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!