Οι μελιτζάνες είναι στην εποχή τους και συνδυάζονται υπέροχα με την παρμεζάνα δημιουργώντας το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο.
Συστατικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβεις τις µελιτζάνες κατά µήκος σε μεσαίες φέτες
- Τις τοποθετείς στο τρυπητό και ρίχνεις από πάνω αρκετό αλάτι
- Τις αφήνεις στην άκρη για 1 περίπου ώρα
- Τις ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό και τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί
- Πασπαλίζεις τις μελιτζάνας µε το αλεύρι και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
- Αλείφεις ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί µε λάδι ή βούτυρο
- Ζεσταίνεις 1/2 φλ. ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις µελιτζάνες λίγες λίγες σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές
- Προσθέτεις ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ακουμπάς τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι
- Τις τοποθετείς στο σκεύος και προσθέτεις πιπέρι, 4 κ.σ. ντοµάτα και βασιλικό πάνω από κάθε μία μελιτζάνα
- Ρίχνεις παρμεζάνα και µοτσαρέλα και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες στρώσεις
- Τις ψήνεις για μισή περίπου ώρα
- Τις αφήνεις να κρυώσουν για 20-25 λεπτά και σερβίρεις.