Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε σε αυτό το λαχταριστό φουρνιστό είναι να κόψουμε τα λαχανικά και να τα απλώσουμε όμορφα σε μία στρώση σε μεγάλο ταψί, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Για την «ντοματοσάλτσα»
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λαχανικά στον φούρνο σαν μπριάμ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στο μεγάλο ταψί του φούρνου ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
- Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Δεν βάζουμε καθόλου νερό.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την «ντοματοσάλτσα».
- Μοιράζουμε τα φουρνιστά λαχανικά στα πιάτα και από πάνω απλώνουμε όση από την «ντοματοσάλτσα» θέλει ο καθένας.
- Συνοδεύουμε, τα λαχανικά στον φούρνο, σαν μπριάμ, με μια πικάντικη φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.