Μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια

από την Γωγώ Δελογιάννη, Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

44

Όλα γίνονται μέσα σε ένα σκεύος, εύκολα και απλά. Φαγητό τρυφερό και νόστιμο, αυτό το λεμονάτο μοσχαράκι με καρότα και κολοκυθάκια είναι μια πολύ καλή ιδέα τόσο για το καθημερινό όσο και για το κυριακάτικο τραπέζι μας. Σαλάτα με βραστά χόρτα, ελιές θρούμπες και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με μαλακή φέτα και έτοιμο το τραπέζι μας.

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι λεμονάτο με κολοκυθάκια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό, ξαφρίζοντας καλά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!