Κοτόπουλο με σπανάκι και λιαστές ντομάτες

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

30

Σήμερα θα φτιάξεις το ωραιότερο πιάτο με κοτόπουλο. Το συνδυάζεις με σπανάκι και λιαστές ντομάτες δημιουργώντας την απόλυτη μεσογειακή συνταγή. 

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 5-6 λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και στις δύο πλευρές
  • Βάζεις ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις το κοτόπουλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά γυρνώντας το για να πάρει χρώμα
  • Το αφαιρείς από το σκεύος και το αφήνεις στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
  • Προσθέτεις τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, το δενδρολίβανο και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Προσθέτεις την γραβιέρα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει το τυρί
  • Μεταφέρεις το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και το αφήνεις να βράσεις για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρεις από τη φωτιά.

Photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!