Σήμερα θα φτιάξεις το ωραιότερο πιάτο με κοτόπουλο. Το συνδυάζεις με σπανάκι και λιαστές ντομάτες δημιουργώντας την απόλυτη μεσογειακή συνταγή.
Συστατικά
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 150 γρ. baby σπανάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και στις δύο πλευρές
- Βάζεις ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεις το κοτόπουλο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά γυρνώντας το για να πάρει χρώμα
- Το αφαιρείς από το σκεύος και το αφήνεις στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
- Προσθέτεις τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι και τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, το δενδρολίβανο και ανακατεύεις συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Προσθέτεις την γραβιέρα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει το τυρί
- Μεταφέρεις το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και το αφήνεις να βράσεις για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρεις από τη φωτιά.
Photo: iStock