Η απόλυτη μανιταρόπιτα με ζύμη κουρού

https://www.kitchensanctuary.com/

43

Η συνταγή από το nikis_food μπορεί να σε ξετρελάνει! Η γεύση φοβερή, η μυρωδιά μόλις βγαίνει από τον φούρνο, ανεπανάλληπτη! Μη διστάσεις, φτιάξτην τώρα!

Για τη ζύμη

400γρ. αλεύρι που φουσκώνει
αλάτι- πιπέρι
150γρ . βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό

Για τη γέμιση

1 πιπεριά φλωρίνης σε μικρά κομμάτια
1 πακέτο μικρό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
50 γρ βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ τυρί τριμμένο που λιώνει

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω τα λαχανικά μου για 10 λεπτά σε βούτυρο
Έπειτα προσθέτω αλάτι ,πιπέρι και στο τέλος κρέμα γάλακτος
Αφαιρώ το μάτι από την φωτιά στα 5 λεπτά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει
Ετοιμάζω τη ζύμη μου ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί στο χέρι (το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο από το ψυγείο )

Πρώτα φτιάχνω το κάτω μέρος στρώνοντας σε ένα πυρέξ
Αδειάζω τη γέμιση και κλείνω με την υπόλοιπη ζύμη
Αν δεν μπορούμε με το χέρι να ανοίξουμε τη ζύμη μπορούμε με ένα πλάστη
Κλείνουμε τις άκρες
Περνάμε με αυγό όλη την επιφάνια και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα
Μη το κόψετε όσο είναι καυτό γιατί θα σας διαλυθεί.Αφήστε τη να κρυώσει λίγο

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!