Συνταγή για ντοματοκεφτέδες -Εύκολοι και πεντανόστιμοι, τρώγονται κρύοι και ζεστοί

Φωτογραφία: Shutterstock

56

Οι ντοματοκεφτέδες είναι το πιο λαχταριστό ορεκτικό για το καλοκαίρι και η συνταγή είναι πανεύκολη.

Οι ντοματοκεφτέδες μπορούν να συνοδευτούν με μια δροσερή σος στο πλάι ενώ είναι το ίδιο γευστικότατοι όταν καταναλώνονται ζεστοί αλλά και παγωμένοι.

Τραγανοί απ’ έξω και αφράτοι μέσα, με τη νοστιμιά του αλατιού να ισορροπεί την ένταση της γλύκας της ντομάτας, θα ενθουσιάσει μ ικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, μπορείτε μέσα στο μείγμα να βάλετε και κομματάκια φέτας, για μια πιο «πειραγμένη» συνταγή ή να τους συνοδεύσετε με μια σος φέτας.

Συνταγή για ντοματοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο για το μείγμα
  • αλάτι/πιπέρι/πάπρικα/ρίγανη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα μυρωδικά μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι την πάπρικα το πιπέρι και τη ρίγανη.

Σε ένα άλλο μπολ τρίψτε καλά τις ντομάτες και σουρώστε τες έτσι ώστε να μην έχουν πολλά υγρά. Τις προσθέτετε και αυτές στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και το λάδι.

Αν το μείγμα είναι πολύ νερουλό, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, αν πάλι είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Το μείγμα που θέλουμε να έχουμε είναι ένας κάπως σφιχτός χυλός.

Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει αρκετό λάδι ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό μέχρι να σφίξουν και μόλις ροδίσουν γυρνάμε από την άλλη. Σερβίρουμε ζεστούς ή παγωμένους.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!