Το κοτόπουλο είναι μια τέλεια ιδέα για το weekend κι αν το συνδυάσεις με μοτσαρέλα και μανιτάρια θα εκπλαγείς.
Συστατικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 15 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 ποτήρι ζωμό κότας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο
- Προσθέτεις τα μανιτάρια, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό
- Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 3-4 λεπτά
- Αφαιρείς τα μανιτάρια από το τηγάνι, τα τοποθετείς στο ταψί και τα αφήνεις στην άκρη
- Βάζεις στο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές
- Προσθέτεις το κρασί, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά
- Τοποθετείς το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνεις από πάνω τη μοτσαρέλα
- Το ψήνεις για 10 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς και το σερβίρεις ζεστό.