More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Γεμιστά λαδερά με κουκουνάρι και σταφίδα

    ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

    35

    Το απόλυτο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, τα γεμιστά, σε μια κλασική συνταγή, χωρίς κιμά.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε ένα οριζόντιο καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα κρατάτε στην άκρη. Με έναν κόφτη γαρνιρίσματος αφαιρείτε τη σάρκα της ντομάτας, την τρίβετε σε ένα μπολ και την κρατάτε για τη γέμιση. Αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές και τα πετάτε.

    Βήμα 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό ίσα να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

    Βήμα 3

    Ρίχνετε το ρύζι, τα 2/3 από την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά.

    Βήμα 4

    Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις γεμίζετε με το ρύζι – η γέμιση πρέπει να έχει αρκετά υγρά για να μπορέσει να ψηθεί το ρύζι και να φουσκώσει.

    Βήμα 5

    Τοποθετείτε τα γεμισμένα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

    Βήμα 6

    Ψήνετε τα γεμιστά για 30-40 λεπτά. Κατόπιν, αφαιρείτε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά πριν σερβίρετε. Συνοδεύετε με φέτα ή γιαούρτι.

    Υλικά

    • 8 ντομάτες ώριμες, σφιχτές
    • 8 πιπεριές μεγάλες
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
    • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
    • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο, στυμμένο
    • 1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο, στυμμένο
    • 1 μέτρια μελιτζάνα, τριμμένη, στυμμένη
    • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
    • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
    • 3 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
    • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!