Πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί να φτιάξεις κάτι δροσερό και υγιεινό για να απολαύσετε όλοι το καλοκαίρι; Άσε στην άκρη τα παγωτά του εμπορίου που είναι γεμάτα ζάχαρη και πρόσθετα, και ετοιμάσου να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά παγωτίνια στο σπίτι, με συνταγή που θα σε κάνει να αναρωτηθείς πώς δεν το είχες σκεφτεί νωρίτερα! Το καλύτερο; Αυτή η συνταγή έρχεται κατευθείαν από τη διατροφολόγο, οπότε ξέρεις ότι είναι και νόστιμη και θρεπτική.
Με ξηρούς καρπούς που όλοι τόσο αγαπάμε, τα παγωτίνια αυτά θα γίνουν η νέα αγαπημένη απόλαυση όλης της οικογένειας. Θα σε ξετρελάνουν με τη γεύση τους, ενώ παράλληλα θα σου δώσουν την ευχαρίστηση ότι προσφέρεις κάτι υγιεινό και φυσικό στους αγαπημένους σου. Και το καλύτερο; Είναι τόσο απλό και διασκεδαστικό να τα φτιάξεις, που μπορείς να βάλεις και τα παιδιά να βοηθήσουν στη διαδικασία!
Η διατροφολόγος Μαρία Κουντουρά aka @lokcal.diet μάς έχει την πιο εύκολη, γρήγορη και υγιεινή εκδοχή για τα πιο απολαυστικά παγωτίνια σοκολάτας-βανίλιας που έφαγες ποτέ.
«Το παγωτό αυτό περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χαλκό, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κάλιο & ω-6 λιπαρά οξέα. Τα κάσιους αποτελούν πολύ καλή πηγή ω-6 λιπαρών οξέων, τα οποία ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και επομένως αυξάνουν την απόδοση μας στις πνευματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, περιέχουν σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικό τρόφιμο για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή», λέει η διατροφολόγος.
Υλικά για 8 τεμάχια:
• 80g κάσιους ανάλατα
• 200g γάλα 1,5% ή φυτικό ρόφημα για vegan εκδοχή
• 30g μέλι ή σιρόπι αγαύης για vegan εκδοχή
• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 250g κουβερτούρα
Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τα κάσιους από το προηγούμενο βράδυ ή το λιγότερο 6 ώρες πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία για τα παγωτίνια.
2. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα ρίχνουμε στο multi. Προσθέτουμε το μέλι/σιρόπι αγαύης, το γάλα/φυτικό ρόφημα, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα σιλικόνης για παγωτίνια, τοποθετούμε τα ξυλάκια και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
5. Βουτάμε τα παγωτίνια στη ρευστή σοκολάτα και περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα ώστε να στραγγίξει η περίσσεια της σοκολάτας και να παγώσει η επικάλυψη.