More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Μοσχαράκι κοκκινιστό παραδοσιακό

    ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

    745

    Ένα κλασικό μαμαδίστικο πιάτο, ιδανικό για να το ετοιμάσετε για αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και κάνει την καλύτερη παρέα με πατάτες τηγανητές.

    Υλικά

      • 1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά, σε κομμάτια
      • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
      • 3 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
      • 1-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
      • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
      • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
      • 3-4 κόκκους μπαχάρι
      • 1 ξυλάκι κανέλας
      • 2 φύλλα δάφνης
      • αλάτι, πιπέρι

    Γαρνιτούρα

    • πατάτες τηγανητές

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό που θα το σκεπάζει καλά, για 1 ώρα με 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Το ξαφρίζετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

    Βήμα 2

    Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και κρατάτε το ζωμό σε μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε και το κρέας και σοτάρετε για λίγο.

    Βήμα 3

    Προσθέτετε τη δάφνη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζωμό, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο από το ζωμό του κρέατος. Ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να μείνει με μια ωραία σάλτσα.

    Βήμα 4

    Σερβίρετε το κοκκινιστό σε πιάτα συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!