Δοκιμάστε μια παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή για μελιτζανοσαλάτα, που σίγουρα θα τους ενθουσιάσει όλους.
Υπάρχουν δύο, τρία πιάτα του καλοκαιριού που συνοδεύουν με τον πιο υπέροχο τρόπο τα μεσημέρια μας.
Ένα από αυτά είναι η μελιτζανοσαλάτα. Η μελιτζανοσαλάτα συνοδεύει τα κυρίως πιάτα, δίνοντάς τους μια έξτρα ονειρεμένη γεύση και. Μάλιστα, για τους περισσότερους είναι ένα πιάτο που ενώνει τις παρέες σε μια ταβέρνα.
Νόστιμη και με ιδιαίτερη γεύση, η μελιτζανοσαλάτα αποτελεί στοιχεία της ελληνικής γαστρονομικής κληρονομιάς και μετρά φανατικούς οπαδούς.
Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένα πιάτο που πολλοί φτιάχνουν στο σπίτι για τα κυριακάτικα τραπέζια. Για να έχει κανείς το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζει και τα μυστικά του πιάτου και εδώ, έχουμε την καλύτερη αρωματική αγειορείτικη μελιτζανοσαλάτα που θα σε συνεπάρει.
Δείτε τη συνταγή για τη μελιτζανοσαλάτα:
Υλικά:
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό
- 5 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο ώσπου να μαλακώσουν καλά και τις ξεφλουδίζουμε. Περνάμε όλα τα υλικά από το μπλέντερ, όπου ρίχνουμε το αλάτι. Δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζεται κι άλλο ξίδι ή αλάτι.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές.