Το ογκρατέν είναι ένας έξυπνος τρόπος να καταναλώσετε λαχανικά με έναν πιο γευστικό τρόπο και το ογκρατέν με μελιτζάνες σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.
Πρόκειται για ένα φαγητό που είναι πάντοτε χορταστικό και απολαυστικό, ιδανικό για ένα κυρίως γεύμα σε ένα τραπέζι με φίλους ή οικογένεια, εκτός όμως από αυτό, η εκτέλεση της συνταγής είναι απλούστατη και γρήγορη.
Υλικά
- 3 – 4μελιτζάνες
- 2 αυγά
- 2 γιαούρτια
- 1 ματσάκια μαΐντανό ψιλοκομμένο
- 1 κούπα Σάλτσα ντομάτας
- 1 κσ γλυκιά πάπρικα
- 300γρ τυρί γκούντα τριμμένο
- λάδι
- αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αλατίζουμε. Ρίχνουμε στις επιφάνειές τους λάδι και τις ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός , προσθέτουμε το γιαούρτι και τα μπαχαρικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, την μια δίπλα στην άλλη. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών.
Ρίχνουμε τυρί που λιώνει στον φούρνο και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά.