Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά τα οποία, σε κάθε εκδοχή τους τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Μπορείτε να συνοδέψετε με αυτές το κοτόπουλο, το κοκκινιστό ή τα ψητά κρέατα σας ενώ μπορείτε να τις απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο.
Η σημερινή συνταγή αξίζει σίγουρα μια δοκιμή αφού, όχι μόνο θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας, θα διευκολυνθείτε και εσείς καθώς με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο θα έχετε φτιάξει ακόμη ένα λαχταριστό πιάτο.
Πατάτες γιαχνί
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1μιση κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
- 2 λίτρα νερό
- 2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 μπαχάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε έπειτα τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε μέχρι να πάρουν κι αυτές ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις δάφνες και τα μπαχάρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις